Mik a motortartozékok vizsgálati módszerei?

- 2023-07-06-

Legyen nagyon aprólékos a karbantartási munkák során, ellenőrizze, hogy a motor részei simaak-e, nincsenek-e égési nyomok, rozsda- és olajfoltok stb.
Különös figyelmet kell fordítani a motor szigetelésére, hogy a szigetelés kívülről megfelelően legyen megkötve, jól tömítsen, és gyantával impregnált üvegszálakkal lehessen kötni.
Amotor tartozékokés a csapágyak, valamint a különböző gyűrűk közötti koordináció legyen szilárd, a rézgyűrű és a hüvely réz pedig olyan helyeken legyen kopogva, ahol nincs rendellenes zaj.
A motortartozékok észlelése gyakran a következő pontokat foglalja magában:
1. A motortartozékok szigetelő hüvelyén nincsenek repedések és lazaságok, a vezetékek pedig szorosan össze vannak kötve.
2. 75°C-on a szigetelési ellenállás nem lehet kisebb, mint 0,5 megohm.
3. Megjelenés ellenőrzése: Ellenőrizze, hogy a megjelenése amotor tartozékokteljes-e, és hogy van-e nyilvánvaló sérülés vagy deformáció. Ez magában foglalhatja annak ellenőrzését, hogy az olyan részek, mint a házak, végburkolatok, csapágyházak stb. épek-e, és nincsenek-e repedések vagy karcolások.
4. Működési teszt: Végezetül funkcionális teszt szükséges, azaz a motortartozékok beszerelése a motorba, és tényleges működési teszt elvégzése annak ellenőrzésére, hogy megfelelően működik-e és megfelel-e a teljesítménykövetelményeknek.

A fenti az általános ellenőrzési tartalmamotor tartozékok, és a konkrét ellenőrzési tételek és módszerek a különböző típusú motorok és tartozékok miatt változhatnak. A tényleges tesztelés során szükség szerint más speciális vizsgálati tételek is elvégezhetők.